Toepassingen

Maak kennis met Trappen Cervesato. Deze trappen bouwer fabriceert en plaatst al 3 generaties lang zelfdragende trappen, draaitrappen, zwevende trappen en nog vele andere diverse soorten trappen op maat. Er bestaan verschillende soorten trappen, in heel wat verschillende types en materialen. We overlopen hier alvast alle mogelijkheden:

Steektrap

De steektrap is een klassieke rechte trap die recht naar omhoog loopt, zonder draaiingen. Het is de meest standaard trap die er is. Een steektrap is eenvoudig en is gemakkelijk beloopbaar, door de eenvoud van de trap blijft het prijskaartje beperkt. Nadeel kan de lengte van de trap zijn, om deze in te korten kies je voor een steilere helling. De ruimte onder een steektrap kan je openlaten, deze ruimte wordt soms benut als berging.

Bordestrap

Deze trap is een variant van de steektrap. Het bestaat uit twee steektrappen die verbonden worden door een horizontaal vlak dat ruimer is dan de treden. Zo creëer je een rustpunt of verbind je twee delen van de trap.

Draaitrap

Deze trap draait rond een centrale as, vanaf boven gezien vormt deze trap een halve cirkel of meer. Met deze trap bespaar je meer ruimte, maar doorgaans is deze trapsoort duurder dan een steektrap.

Kwartdraaitrap

Deze trap heeft bovenaan of onderaan een draaiing van 90 graden. Deze trapsoort is geschikt voor trappen in een hoek, maar ze zijn ook iets gevaarlijker dan een bordestrap omdat bepaalde treden niet volledig zijn.

Zwevende trappen

Bij dit type design trappen komen de treden vanuit de muur. De treden zijn chemisch verankert in de muur. Hierdoor lijken de treden te zweven. Een zwevende trap creëert ruimte en is goedkoper dan de standaard trappen.

Vorm van de treden

Meestal zijn de treden van een trap en de stootborden tussen de treden volledig verticaal. Een trap met treden en stootborden in een Z-vorm zijn veiliger. De treden hebben geen overhangende oversteek zodat je nergens met je voeten kunt blijven haken. Wanneer je de trap langs de zijkant bekijkt, krijg je het patroon van de letter Z.

Trappen bekleden met natuursteen

Het bekleden van een trap is relatief eenvoudig. Een ondertrap uit beton kan voorzien worden met een bekleding uit arduin, graniet, granito of kunstmarmer naar keuze. Als u voor een spiltrap, draaitrap of vrijdragende trap kiest is een betonnen ondertrap niet nodig.

Als u wenst kan Cervesato ook uw bestaande trap bekleden met andere materiaalsoorten zoals bijvoorbeeld kunstmarmer. Op die manier geniet u van alle voordelen van kunstmarmer zonder dat u een nieuwe trap moet plaatsen.

U kan diverse soorten trapconstructies bestellen en laten plaatsen:

  • betonnen trappen met bekleding uit arduin, graniet, granito of kunstmarmer

  • vrijdragende of zelfdragende trappen

  • open zelfdragende trappen

  • gesloten vrijdragende trappen met tegentreden

  • draaitrappen

  • bekledingstrappen